ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.
Over 60 autoværksteder
Landsdækkende - du finder os i hele Danmark
3 års garanti på reservedele
Service til private, erhverv, industri og landbrug
Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Tandrem.png

Udskift din tandrem

En tandrem holder bilmotorens komponenter kørende i den korrekte takt mellem knastakslen og krumtapakslen. Hvis tempoet ikke er korrekt synkroniseret, er der risiko for at stemplerne og ventilerne rammer hinanden, og netop derfor er tandremmen en af de vigtigste dele af motoren. Nogle biler kører dog med kæde i stedet for tandrem.

Hvis din bil kører med tandrem, skal den skiftes efter et specifikt interval i forhold til antal kørte kilometer. Sliddet kan være svært at opdage, da det ikke forekommer gradvist på samme måde som på eksempelvis bremsen eller koblingen. Du skal derfor læse nærmere om din tandrems forventede levetid i din bils instruktions- eller servicehåndbog.

Skift tandremmen inden den skader din bil

Hvis tandremmen ikke skiftes ud i rette tid, kan den springe og forvolde skade på andre dele af motoren. Udskiftningen af en tandrem bør derfor ikke forsømmes, og idet serviceintervallet kun er vejledende, er det en god idé ikke at vente til sidste øjeblik med at få den skiftet. Vandpumpen vil typisk også blive udskiftet på samme tid som bilens tandrem grundet dets lignende levetid og placering i forhold til tandremmen.

Sådan tjekker du selv om tandremmen er slidt

Selvom det lyder simpelt, er den nemmeste måde at tjekke bilens tandrem på ved at åbne motorhjelmen og løsne kappen, der er ud over remmen. Nu kan du fjerne kappen og selv tjekke tandremmen, og hvis overfladen ser slidt ud, er det tid til at få den udskiftet. Hvis der er flosser, mærker eller revner i gummiet, betyder det, at du hurtigst muligt skal booke tid hos din lokale Super Dæk Service-afdeling til udskiftning af bilens tandrem. Hvis du er i tvivl, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte din lokale afdeling og få en af vores mekanikere til at vurdere standen på tandremmen.

Kontakt din lokale afdeling

Vi går op i kvalitet og hastighed, og derfor står vi altid til din rådighed, hvis du skal have skiftet bilens tandrem. Du kan altid forvente høj kvalitet og konkurrencedygtige priser, når du besøger Super Dæk Service. Derudover tilbyder vi dig op til tre års garanti, da vi kun anvender OE-godkendte reservedele. Og husk, hvis du er i tvivl om bilens tandrem trænger til at blive skiftet, er det altid bedst at få det tjekket, inden bilens øvrige komponenter tager skade.

 

Kontakt os og hør, hvad en udskiftning af en tandrem koster

 

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Email: info@sds.dk

Tlf: 7615 3000

Bogholderi

Kunde: debitorbogh-teamSDS@sds.dk

Leverandør: kfbogh@sds.dk

Om SDS

Med mere end 60 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her